Εκδόσεις Νόηση, Επιλεγμένες εκδόσεις για απαιτητικούς αναγνώστες
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
νέα διεύθυνση
Βρείτε μας στο Facebook
Εκδόσεις Νόηση, Επιλεγμένες εκδόσεις για απαιτητικούς αναγνώστες
Εκδόσεις Νόηση, Επιλεγμένες εκδόσεις για απαιτητικούς αναγνώστες
 
 
   
 

Μενέλαος Τσικλίδης

Ο Μενέλαος Τσικλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, αποκτώντας το 1984 το Δίπλωμά του και στην Ανώτατη Εθνική Ακαδημία Μουσικής Παρισίων από όπου αποφοίτησε το 1988 με Πρώτο Βραβείο. Έκτοτε δίνει συχνά ρεσιτάλ σε μεγάλες αίθουσες της Αθήνας, ηχογραφεί στην Ελληνική Ραδιοφωνία και συμπράττει τακτικά ως σολίστ πιάνου με όλες τις μεγάλες Ελληνικές Ορχήστρες, δίνοντας κονσέρτα στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής, στο Παλλάς κ.α.


 

Παράλληλα, εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται ενεργά με τη λαογραφική έρευνα. Συγκεντρώνει και μελετά όλες τις πηγές και τα βιβλία που αφορούν τη λαογραφία, ταξιδεύει διαρκώς και γνωρίζει από κοντά τις τοποθεσίες, τα χωριά και τους κατοίκους τους, διασώζοντας ταυτόχρονα όλους τους θρύλους και τις παραδόσεις που υπάρχουν ακόμα εκεί.

Έχει ήδη συγγράψει τέσσερις μελέτες, δύο για τους θρύλους της Αττικής και δύο για τους θρύλους της Πελοποννήσου («Κορινθία - Αργολίδα» και «Αρκαδία»), που κυκλοφορούν κάτω από τους γενικούς τίτλους «Αττική. Η Μαγική Γη» και «Η Άγνωστη Πελοπόννησος» αντίστοιχα.

   
 

· Ο ΑΔΗΣ (Μελέτη όλων των θρυλικών τοποθεσιών του)
· ΑΤΤΙΚΗ, Η ΜΑΓΙΚΗ ΓΗ (Α΄ & Β΄ τόμος)
· Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Τόμος Α΄: Κορινθία - Αργολίδα)
· Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Τόμος Β΄: Αρκαδία)