Εκδόσεις Νόηση, Επιλεγμένες εκδόσεις για απαιτητικούς αναγνώστες
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
νέα διεύθυνση
Βρείτε μας στο Facebook
Εκδόσεις Νόηση, Επιλεγμένες εκδόσεις για απαιτητικούς αναγνώστες
Εκδόσεις Νόηση, Επιλεγμένες εκδόσεις για απαιτητικούς αναγνώστες
 
 
   
 
Τίτλος:

Ελλάδα,
Γράφοντας τα πουλιά στο φως
Photographing birds in Greece

Συγγραφέας: Δημήτρης Λαμπρέλλης
Σειρά: ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Έτος έκδοσης: 2007
Δίγλωσσο Λεύκωμα: Ελληνικά - Αγγλικά
Αριθμός σελίδων: 252 (τετράχρωμο), δεμένο

Φωτογραφίες: Έγχρωμες
Διαστάσεις: 25,5x28,5
Τιμή: 57,42 €
ISBN: 978-960-8294-34-9
BARCODE: 9789608294349


 

Περιγραφή:

Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα αυτό είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης περιπλάνησης του φωτογράφου σε όλους τους ελληνικούς υγροβιότοπους και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως στην Κερκίνη και στο Νέστο, στο Πόρτο Λάγος και στον Έβρο, στις Πρέσπες και στον Αξιό, στον Αμβρακικό και στο Μεσολόγγι, στη Γιάλοβα και στη Στροφυλιά, στον Καλαμά και στην Καλλονή της Λέσβου.

Κυρίαρχο θέμα του λευκώματος αυτού είναι τα πουλιά τη στιγμή που πετούν ή ερωτοτροπούν, τη στιγμή που κινούνται πάνω στα νερά μιας λίμνης ή που ετοιμάζονται να πετάξουν, συμβολίζοντας έτσι, με την κίνησή τους αυτή, την ελευθερία.

Όλες οι φωτογραφίες παρουσιάζουν μια σπάνια και σχεδόν άγνωστη πλευρά της ομορφιάς της ελληνικής φύσης, γεγονός που κινητοποιεί την ευαισθησία των αισθήσεων και των συναισθημάτων και αφυπνίζει τη συνείδηση όσον αφορά την προστασία της ελληνικής φύσης και του περιβάλλοντος από τους πολλούς και σοβαρούς κινδύνους που σήμερα το απειλούν.

 

Κείμενο από το οπισθόφυλλο:

Αρμονία: γέννημα της Ισχύος του Άρη και του Κάλλους της Αφροδίτης, γνωρίσματα και τα δύο της Φύσης γενικότερα και της ελληνικής ειδικότερα. Η παρατήρηση των φαινομένων και μάλιστα εκείνων της συμπεριφοράς των εμβίων όντων, μας βοηθά να εννοήσουμε το βάθος της συνείδησης και να κατανοήσουμε την αρμονική λειτουργία του Ενός.

Η φωτογραφία, μέσα από την απεικόνιση της στιγμής, θα επιτρέψει τη νόηση της Κίνησης ως φοράς η οποία άρχεται από το Νυν και εξελίσσεται προς τις ενάντιες κατευθύνσεις του Πριν και του Μετά, ώστε να καταστεί μυσταγωγός στη φιλοσοφική θέαση της ιστορίας των φαινομένων. Διότι σπάνια ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε, όπως εδώ, την ειδοποιό στιγμή, τη στιγμή που θα φωτίσει τη συνείδηση, ώστε ν' αποκαλυφθεί η Αρμονία.

Η φωτογραφική περιπλάνηση στους ελληνικούς υγροβιότοπους και η παρατήρηση διαφόρων ειδών πουλιών, όπως προτείνεται μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, πέρα από πρόσκληση και πρόκληση για τον ηθολόγο, ερασιτέχνη και επαγγελματία, αποτελεί για τον αναγνώστη το τεντωμένο φιλικά χέρι της Φύσης, μόνον ασφαλή οδηγό προς την νόηση της Αρμονίας.
Cahen, Μάιος 2007

Δρ. Δημήτριος Κουτσομανής
Διδάκτωρ Ιατρικής και Ηθολογίας
Laboratoire de Biosociologie Animale et Humaine -
Université Paris V-La Sorbonne


   
 
PDF Κριτικές     PDF Δείγμα φωτογραφιών     Παραγγελίες     Επιστροφή στον κατάλογο